Jazzbands popbands bigbands volwassenen

Binnen alle genres zijn mogelijkheden om met andere leerlingen samen te spelen. Leerzaam, enthousiasmerend en plezierig. Werk samen naar een concert toe en laat je horen!

Lessen

Launch o.l.v. Harm Wijntjes

Rockband met onder andere blues & funk stijlelementen

meer info

Friday on your mind o.l.v. Harm Wijntjes

Tijdens deze workshop werk je aan een repertoire dat bestaat uit jazzstandards, eigen ideeën of muziek uit een andere hoek, zoals de Balkan. Je werkt aan verschillende elementen uit de jazz: swinggevoel, improvisatie, samenspel, timing en je eigen sound vinden met de bedoeling om aan het einde van de rit te gaan optreden.

meer info

Jazz workshop o.l.v. Walter Lampe

Er worden traditionele songvormen en schema’s geanalyseerd, maar ook meer complexe harmonieën van onder andere Monk & Ellington. Ik draag ook eigen leuke geharmoniseerde stukken en ideeën aan. Er is ook aandacht voor de riff waarbij meerdere spelers een hechte lijn creëren. Daarmee breng je de improvisatie tot een hoger plan. Er is plek voor alle instrumentalisten.

meer info

Play it Cool o.l.v. Mechteld Bannier

Play it Cool speelt dansbare groovy muziek in de stijl van New Cool Collective, afgewisseld met funk, disco en latin. De workshop is voor alle blazers die al een paar jaar bezig zijn en aardig noten lezen. Speel je trombone of trompet, dan ben je extra welkom om onze blazerssectie aan te komen vullen.

De groep bestaat uit een geoliede ritmesectie (drums, percussie, toetsen, gitaar en bas), 10 strakke blazers en 2 fantastische zangeressen. Play it Cool treedt een aantal keer per jaar op en heeft al een cd op zijn naam staan. We streven ernaar zo strak mogelijk te klinken.

www.play-it-cool.nl

meer info

Workshop Afrobeat o.l.v. Thijs van Milligen

Wat is Afrobeat? Afrobeat is een mix van Afrikaanse muziek met funk en jazz: stomende Afrikaanse funk met veel blazers, percussie en gitaren. Pioniers als Fela Kuti en Manu Dibango maakten er furore mee in de jaren zeventig en het wordt steeds vaker door westerse bands als inspiratiebron gebruikt.

Behalve Afrobeat behandelen we ook andere Afrikaanse stijlen, zoals Zuid-Afrikaanse Kwela, Ethiopische jazz en Guineese Mandinque.

Voor wie? Blazers, drummers, percussionisten, gitaristen, toetsenisten en bassisten. Enige instrumentbeheersing vereist.

meer info

Blue Moose o.l.v. Simon Lutz

Blue Moose is een groep volwassenen die voornamelijk jazz spelen. Voor het repertoire put ik uit de rijke traditie en pas het vervolgens aan de mogelijkheden van de individuele spelers aan. Het samenspel staat hoog op de agenda en er is veel ruimte voor improvisatie. De bezetting is piano, gitaar, drums, bas, diverse blazers en een zangeres.

Interesse? Je kan altijd een keer langskomen voor een vleugje inspiratie.

meer info

Warehouse 164 o.l.v. Marc Winder

Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. Er is nog plaats voor enkele nieuwe muzikanten.

We spelen donderdagavond vanaf 20.45 uur. Daarnaast treden we een paar keer per jaar op. Deze workshop wordt gegeven in twee blokken van +/- 18 lessen.

meer info

Samenspelpool (jazz & pop)

Wil je samenspelen in een popband of jazztrio, kwartet , etc?
Geef je op voor Samenspelpool!

meer info

BRAND NEW BANDS- bandcoaching

Zou je graag in een band willen spelen? Of heb je een band die wel wat hulp kan gebruiken?
Tijdens een reeks van negen repetities in het weekend in een volledig uitgeruste oefenruimte ga je aan de slag met je bandcoach. Je leert hoe je samen met je bandleden een mooie sound neerzet, hoe je covers instudeert en zelfs eigen liedjes maakt. De serie lessen wordt afgesloten met een optreden op een echt pop podium!

meer info

Wil je één van deze lessen volgen of staat jouw keuze er niet tussen? Schrijf je in of laat ons jouw wensen weten via hetzelfde inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

 1. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 2. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 3. Start nieuwe cursus: Muziek maken met Ableton Live (muziekprogramma) ​

  · Start nieuwe cursus muziek maken met Ableton Live…
  Lees meer

 4. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 5. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 14 december - Kerstconcert Muziekpakhuis

  ​Kom naar het gezellige sfeervolle Muziekpakhuis kerstconcert in de Waalse…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda