Steven Coljé

Improviseren op akkoorden

Cursus:
Heb ik het gehoord of ken ik het akkoord?

Lessen door deze docent

Over Steven Coljé

Steven Coljé heeft saxofoon ‘lichte muziek’ gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), en speelt daarnaast ook klarinet en dwarsfluit. Na zijn afstuderen heeft hij een aantal jaren in musicals gespeeld als Cats, a Chorus Line en The Sound of Motown. Daarna is hij 4 jaar vast bandlid geweest van de theatershow “Jeans”.

Vervolgens is hij freelancer geworden en heeft gespeeld in diverse Salsabands, Big Bands en andere formaties. Ook het inspelen van muziek voor film en tv behoren tot zijn werkzaamheden. Onlangs heeft hij de opleiding ‘Docent Muziek’ afgerond en geeft nu ook met veel plezier muziekles op basisscholen. Sinds twee jaar speelt hij eerste alt bij de Amsterdam Big Band, de ‘Muziekpakhuis Big Band’ o.l.v. Simon Lutz.

Steven heeft ook altijd instrumentles gegeven, eerst in het Muziekpakhuis en daarna bij verschillende andere muziekscholen. In zijn lessen besteedt hij veel aandacht aan improviseren en op het gehoor spelen. In de loop der jaren heeft hij een methode ontwikkeld om die twee aspecten te integreren. Deze cursus is de neerslag van jarenlange ervaring in het aanleren van improvisatietechnieken op beginnersniveau en daarboven.

Filmpje ter inspiratie van de cursus:

https://www.youtube.com/watch?v=C2ibJuFfdJc&feature=youtu.be