Leticia Bal

El Coro 2

Salsa zangcursus.
Anderhalfuur lekker zingen en swingen, het accent van dit koor ligt op de syncopische ritmiek van de salsa.

Lessen door deze docent

Over Leticia Bal

Leticia Bal speelt al 30 jaar op professioneel niveau latin-en salsa op de Nederlandse podia en ver daarbuiten. Sinds 1996 leidt ze daarnaast haar eigen salsa-band Leticia y su Rumbadama. Ze werkte van 1991 tot 2008 op de Muziekschool Amsterdam, waar ze 'La Escuela' oprichtte, de latin afdeling van de Muziekschool; 6 ensembles van salsa-kids tot jong volwassenen die allen regelmatig in de prijzen vielen. Een oude droom van Leticia is het oprichten van een salsa-band met louter stemmen, EL CORO. In de vorm van een wekelijks workshop-salsa-koor is Leticia daarmee begonnen in 2013, in haar eigen les-praktijk. Dit 'EL CORO, primera edición' is nog immer een wekelijks salsafestijn. In de zomer geeft Leticia inmiddels ook El Coro-workshops, zoals het inmiddels traditionele EL CORO IN LA DOUCE FRANCE. 

In maart start EL CORO ook op het Muziekpakhuis in de vorm van een cursus van 9 lessen a anderhalf uur, met een afsluitend optreden.

Accent van de workshop ligt op de swingende, syncopische ritmiek van salsa-muziek, uitspraak van het 'Latino-Spaans' voor zover van  belang voor het repertoire (iets anders dan Spaans uit Spanje) en natuurlijk het lekker samen muziek maken. 

Gerelateerd nieuws

 1. Ook Morning Music Academy weer van start vanaf 30 september 2019!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws