• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Laura Nygren

Over Laura Nygren

basgitaar en contrabas

Contrabas is de hartslag van het orkest of de band, maar wist je dat je ook met de contrabas kan zingen? Als je met strijkstok speelt kan een contrabas hetzelfde karakter hebben als een cello. Deze prachtige manier om contrabas te spelen kan je bij mij leren.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Laura Nygren

 • Contrabasles Laura Nygren

  Contrabas is de hartslag van het orkest of de band, maar wist je dat je ook met de contrabas kan zingen? Als je met strijkstok speelt kan een contrabas hetzelfde …

  Contrabas is de hartslag van het orkest of de band, maar wist je dat je ook met de contrabas kan zingen? Als je met strijkstok speelt kan een contrabas hetzelfde karakter hebben als een cello. Deze prachtige manier om contrabas te spelen kan je bij mij leren. In mijn lessen gaan we samen aan de bak om je techniek, geluid, solfege, harmonie/ theorie, en houding beter te maken zodat jij met plezier kan spelen. Dit gaan we doen door samen doelen op te stellen en je persoonlijk leertraject te maken. Elke stijl, niveau, en persoon is welkom!

  Lessen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven!

 • Basgitaarles Laura Nygren

  Basgitaar is de hartslag van de band. Je bent half drummer, half harmonie instrument. Je stuurt de hele band, begeleid solisten of zangers, en brengt de harmonie en groove over. …

  Basgitaar is de hartslag van de band. Je bent half drummer, half harmonie instrument. Je stuurt de hele band, begeleid solisten of zangers, en brengt de harmonie en groove over. Dit is altijd hetzelfde in elke stijl: rock, jazz, pop, hip-hop, reggae, etc.
  In mijn lessen gaan we samen aan de bak om je techniek, geluid, solfege, harmonie/ theorie, en houding beter te maken zodat jij met plezier kan spelen. Dit gaan we doen door samen doelen op te stellen en je persoonlijk leertraject te maken. Elke stijl, niveau, en persoon is welkom!

  Lessen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven!

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 22        
6 - 13 jaar € 22 € 33 € 44    
13 - 21 jaar € 22 € 33 € 44    
21 jaar > € 27 € 40 € 54    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Laura Nygren is een Amerikaanse contrabassiste, zangeres, elektronische muzikant, en producer woonachtig in Amsterdam. Ze houdt van hedendaagse muziek zowel als klassiek, jazz en pop. Naast haar werk als docente is ze actief uitvoerder en speelt ze vaak met Sinfonia Rotterdam en internationaal ensemble s t a r g a z e. Ze is oprichter van het nieuwe muziek trio T R O M P O, indie-folk duo Woo Girls, en heeft haar eigen solo project Show Pony.

Laura heeft gewerkt met muzikanten van alle genres. O.a. Damon Albarn (Gorrillaz, Blur), Simon Tong (The Verve, Gorrilaz), Anna Calvi, Soap & Skin (tour), no compliments, & Igor C. Silva.

Laura heeft klassiek contrabas gestudeerd met Qurijn van Regteren Altena aan het Utrechts Conservatorium. Daarna heeft ze een masters in Live Electronics afgerond op het conservatorium Amsterdam. Tijdens haar masters heeft zij een handschoen ontworpen om naadloos electronica met contrabas te combineren.