Jiska ter Bals

Over Jiska ter Bals

Viool

De klank van de viool is heel rijk. Soms hoor je een stralende gouden toon, dan weer een droevige diepe klank. Die veelzijdigheid was voor Jiska vroeger de reden om viool te gaan spelen. In haar lessen werk je aan toonvorming, ritmegevoel en techniek. Om mooi viool te kunnen spelen moet je heel goed luisteren. Dat is een kunst op zich! Iedere les houd je je  bezig met alle facetten van het vioolspelen en maak je zelfs van een paar losse snaren muziek.
Tarieven Bio Contact

Lessen van Jiska ter Bals

 • Pakhuisstrijkers o.l.v. Jiska ter Bals

  Samen met kinderboekenschrijfster Saskia van de Wiel, accordeonist Peter van Os en violiste Jiska ter Bals werken we naar een voorstelling met improvisaties, muziek uit verschillende windstreken, verhalen en gedichten. …

  Samen met kinderboekenschrijfster Saskia van de Wiel, accordeonist Peter van Os en violiste Jiska ter Bals werken we naar een voorstelling met improvisaties, muziek uit verschillende windstreken, verhalen en gedichten. Dit alles in het kader van de kinderboekenweek.
  Dit keer wordt het ensemble uitgebreid met andere instrumenten; fluit, accordeon, een saxofoon en harp. In 2019 hebben we iets soortgelijks gedaan.
  Dat was spannend om te doen en werd een groot succes!

  Leeftijd: ongeveer 9 t/m 12 jaar voor: alle strijkers welkom! wanneer en waar: vrijdagmiddag op Muziekpakhuis in 2.3
  Dit project eindigt met 2 optredens op 7 en 8 oktober.

  Tijd repetities : 15.30- 16.30 deelnemers: maximaal 15 kinderen. Data: 26 me 15, 22, 29 sept 6 oktober generale
  7 en 8 oktober voorstellingen
  Deelname 70 euro

  Geef je op bij: jiska_ter_bals@hotmail.com

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 27,75      €10  
6 - 13 jaar € 27,75 € 39,25 € 52,00 € 10  
13 - 21 jaar € 27,75 € 39,25 € 52,00  €10  
21 jaar > € 33,28 € 47,50 € 58,00    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Jiska ter Bals studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Bij Antoinette Lohmann in Utrecht behaalde ze haar master barokviool. Van kinds af aan heeft Jiska een brede muzikale interesse. Zo speelde ze in een metal band, de Nederlandse orkesten en in muziektheatergroepen. Tegenwoordig speelt ze in Stracc, een ensemble van accordeons en strijkers dat muziek speelt die vers van de pers is. Gegrepen door Joodse muziek reisde Jiska de halve wereld af om zich deze taal zo goed mogelijk eigen te maken. Haar ensemble, Di Fidl-Kapelye, was jarenlang een vooraanstaand klezmerensemble.

Een zeer grote liefde van Jiska is barokmuziek. Zij speelt in allerlei barokgezelschappen, zoals la Sfera Armoniosa, de Nederlandse Bachvereniging en Barok Opera Amsterdam. Met haar eigen Firma continuo maakte ze kortgeleden een Orfeo programma dat door het publiek goed ontvangen werd.