Jeannet de Jager

Zang

Op het Muziekpakhuis leid ik twee zanggroepen; Rise & Shine en SALT! . Beide groepen bestaan uit gevorderde zangers en zangeressen. We werken aan meerstemmig repertoire, maar er is ook ruimte voor solozang. Er wordt aandacht besteed aan zangtechniek (o.a. CVT en EVTS), maar ook aan dynamiek, klankkleur, intonatie, interpretatie, timing, frasering, presentatie en improvisatie. Beide groepen treden op, zowel binnen als buiten Het Muziekpakhuis. Voor meer informatie over Rise&Shine: www.risenshine.nl

Lessen door deze docent

Salt! o.l.v. Jeannet de Jager

Salt! Is de naam van een ambitieuze zanggroep! De groep zal gaan bestaan uit 8-14 (ver)gevorderde zangeressen waarvoor de audities inmiddels in volle gang zijn! Het repertoire zal zeer divers zijn: soul, blues, gospel en aanverwante stijlen. Er wordt gewerkt aan meerstemmigheid, blend, timing, klankkleur, frasering en performance. Er wordt geen gebruik gemaakt van bladmuziek, de partijen worden op het gehoor ingestudeerd. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende zangtechnieken zoals CVT en EVTS.

De arrangementen worden op maat gemaakt en er wordt ook in de les aan eigen nummers en/of arrangementen gewerkt. Om de week is er aan het eind van de les ruimte voor 1 masterclass, 1 van de zangeressen zingt een solo en krijgt hierop feedback, een soort openbare privéles, zodat niet alleen de meerstemmigheid wordt ontwikkeld, maar ook de solozang.

Er wordt naar optredens toegewerkt, al dan niet met begeleiding van een band. Het is de bedoeling dat de groep in de toekomst zelfstandig gaat optreden, zonder docent. Om aan deze groep mee te kunnen doen wordt van je verwacht dat je de partijen in de les opneemt, thuis de partijen goed voorbereidt, teksten uit je hoofd leert, en alle lessen zoveel mogelijk aanwezig bent. Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een auditie? Geef je op bij het Muziekpakhuis! In de vakantieperiode kun je ook rechtstreeks mailen met de docente voor het maken van een afspraak voor de auditie.
Emailadres: dejager.jeannet@gmail.com

Rise & Shine o.l.v. Jeannet de Jager

Het repertoire van deze in 1996 opgerichte zanggroep bestaat onder andere uit soulful swingende nummers van de Five Blind Boys uit de vijftiger jaren, maar ook zeventiger jaren gospel/soul van 'queen of soul' Aretha Franklin en de meer moderne gospel van Kirk Franklin. Ook eigen nummers en/of arrangementen komen aan bod. Rise & Shine is voor zangers en zangeressen die al enige zangervaring hebben. Ook moet je affiniteit hebben met gospel en soul.

Over Jeannet de Jager

Jeannet de Jager (1964) is zangeres, zangcoach, arrangeur en componist en geeft workshops en trainingen in binnen- en buitenland. Zij studeerde enkele jaren aan het Gronings Conservatorium en heeft zich verder als autodidact ontwikkeld. Vanaf 1982 treedt zij op als professioneel zangeres met onder andere: blues&soulband Hark the Voice, de Currie Show (o.a. op de Parade), Madeline Bell,Gospelkoor Loud&Proud, Girl Talk, Het Metropole Orkest en de Concertgebouw Bigband. Ook werkte zij mee aan talloze (theater)producties, o.a. met de formatie "Wereldstemmen" waarvoor  zij ook een deel van de arrangementen verzorgde

Sinds 1984 heeft Jeannet ruime ervaring als zangdocente opgebouwd. Behalve op het Muziekpakhuis geeft zij zangles op het HBO Lucia Marthas Institute For Performing arts in Amsterdam en heeft zij een privépraktijk aan huis. Als zangcoach werkte zij mee aan vele theater- en filmproducties (Orkater, Zepp, Girls wanna have fun). In 2013 is Jeannet de Jager een studie compositie begonnen. Vanaf 2015 is daar een cellostudie bijgekomen en speelt zij cello in een tango-orkest. Er wordt gewerkt aan een solo-voorstelling met zang en cello. Sinds 1998 organiseerd zij elk jaar diverse zangworkshops in binnen- en buitenland. Intensieve zangworkshops met bourgondische maaltijden  en mooie dagtrips! Samen met zangdocente Elly Machtel staan er voor 2017/2018  de volgende zangreizen op het programma:

*18-21 augustus 2017 - Bourgondisch lang zangweekend in Belgie/Zuid-Limburg

*3-8 januari 2018 -Soul/Gospelworkshop in Spanje,

*16-25 maart 2018 - zangworkshop op de Kaapverdische Eianden(!) 

*5-12 mei 2018 zangworkshop in Andalusie, Zuid-Spanje.

Voor meer info of aanmelden voor audities mail naar: jeannet.dejager@12move.nl

Gerelateerd nieuws

 1. Ook Morning Music Academy weer van start in het Muziekpakhuis in het nieuwe seizoen!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 29 juni - Muziekpakhuis Zomerfestival "Picknick" 2019

  ​Zomerfestival PICKNICK Muziekpakhuis 2019 i.s.m. café Toussaint · Muziek…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda