Hester Hentzepeter

Over Hester Hentzepeter

Zangles klassiek & Kinderkoor

Zingen is iets heel persoonlijks. Ieder mens is uniek, met een eigen karakter en een eigen klank. Hester vindt het belangrijk dat je je veilig voelt om te experimenteren met je eigen natuurlijke stem. Je zult jezelf verbazen over je mogelijkheden, maar soms ook lachen om dingen die niet meteen lukken. In de lessen van Hester werk je aan zang- en ademtechniek, muzikaliteit, tekstbehandeling en dramaoefeningen. Zo zing je met plezier en vertrouwen een lied of aria.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Hester Hentzepeter

  • Zangles Hester Hentzepeter(gestopt per september 2023)

    Hester is gestopt per september 2023. Er is net een nieuwe docent: Kadri Tegelmann (nieuws 20 sep 2023)! Aanmelden kan al! Meerdere opties voor lesdagen.
    Houd je van zingen, maar klinkt het niet …

    Hester is gestopt per september 2023. Er is net een nieuwe docent: Kadri Tegelmann (nieuws 20 sep 2023)! Aanmelden kan al! Meerdere opties voor lesdagen.
    Houd je van zingen, maar klinkt het niet altijd zoals je wilt? In mijn lessen staat de zoektocht naar jouw natuurlijke stemgeluid centraal. Je zingt prachtige klassieke liederen en aria’s en gaat daarin op zoek naar een vrije toon. Zo kun je genieten van de muziek en je eigen stem. We werken ook aan je uitstraling. Hierdoor klinkt je aria of lied niet alleen mooi, maar raakt een ander ook echt. Plezier in zingen staat voorop! Je kunt individueel les krijgen of met maximaal 3 anderen. Wekelijks of iedere 2 weken. Hester Hentzepeter gaat stoppen vanaf september 2023. Er komt een vervanger.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 26,00     € 17,50 € 10,00
13 - 21 jaar € 26,00 € 39,00   € 17,50 € 10,00
21 jaar >   € 43,00 € 55,00    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Hester Hentzepeter, sopraan

De lyrische sopraan Hester Hentzepeter begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie en studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Masterclasses volgde ze o.a. bij Margreet Honig, Cora Canne Meijer, Noel Barker, Mark Tucker, Carolyn Watkinson, Fred Jacobs, Rebecca Stewart, Howard Crook en Maarten Koningsberger. Momenteel wordt zij gecoacht door Ira Siff.

Als klassiek solist zong Hester onder meer in Haydn’s Schöpfung, het Requiem van Mozart en het Gloria van Poulenc. Met Concerto Rotterdam zong zij Le Miroir de Peine van Hendrik Andriessen, met het Amstelstrijkers Ensemble Les Illuminations van Britten en met het Ricciotti Ensemble toerde ze door de Benelux.

Verder ligt haar hart bij opera en muziektheater. Zo heeft Hester Hentzepeter in verschillende producties van Holland Opera gespeeld. Onder andere in Thomas van Jeff Hamburg, als Doekje in de Boevenkoning en als Emilia in de opera The Black & the Beautiful, een bewerking van Shakespeare’s Othello. Bij het VocaalLAB werkte zij mee aan de muziektheatervoorstelling Halfgeleiders van Bruno Nelissen. Verder vertolkte ze de rol van Zerlina in Mozarts Don Giovanni, Belinda in de Dido and Aeneas van Purcell, Amor in de Orfeo ed Euridice van Gluck en Gianetta in L’Elisir d’Amore van Donizetti.

Recent zong Hester de Rückertlieder van Mahler, de Vier Letzte Lieder van Strauss en de 4e Symphonie van Mahler met Symfonieorkest Neon in Rome.

Hester maakt deel uit van ArteMisses, met de mezzosopraan en fluitiste Karen Langendonk en de pianiste Arwen Christiaanse. Dit trio laat de Parels uit de Duetmuziek horen. Met hun verrassende, veelzijdige en theatrale programma nemen zij je mee op reis met de mooiste melodieën uit West-Europa!

Tevens is Hester verbonden aan het MuziekPakhuis, heeft ze haar eigen zangpraktijk en dirigeert zij het Pakhuis Kinderkoor. Zij was enige jaren docent bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze verzorgt eveneens zangworkshops en geeft stemcoaching aan koren.