Hester Hentzepeter

Zangles klassiek & Kinderkoor

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen en online groepsles!

Zingen is iets heel persoonlijks. Ieder mens is uniek, met een eigen karakter en een eigen klank. Je veilig voelen om te experimenteren met je eigen natuurlijke stem is heel belangrijk. Je zult jezelf verbazen over je mogelijkheden, maar soms ook lachen om dingen die niet meteen lukken. In mijn lessen werk je aan zang- en ademtechniek, muzikaliteit, tekstbehandeling en dramaoefeningen. Zo zing je met plezier en vertrouwen een lied of aria.

Lessen door deze docent

Kinderkoor o.l.v. Hester Hentzepeter

We zingen vrolijke, spannende en leuke liedjes uit alle delen van de wereld. Van Annie M.G. Schmidt tot Afrikaans, van oud-hollandse canons tot Walt-Disney musical. Je leert je stem goed te gebruiken en maakt kennis met noten lezen. Tweemaal per jaar geven we een echt concert waar iedereen mag komen kijken!

Zangles klassiek Hester Hentzepeter

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

Houd je van zingen, maar klinkt het niet altijd zoals je wilt? In mijn lessen staat de zoektocht naar jouw natuurlijke stemgeluid centraal. Je zingt prachtige klassieke liederen en aria’s en gaat daarin op zoek naar een vrije toon. Zo kun je genieten van de muziek en je eigen stem. We werken ook aan je uitstraling. Hierdoor klinkt je aria of lied niet alleen mooi, maar raakt een ander ook echt. Plezier in zingen staat voorop! Je kunt individueel les krijgen of met maximaal 3 anderen. Wekelijks of iedere 2 weken.

Over Hester Hentzepeter

Hester Hentzepeter, sopraan

De lyrische sopraan Hester Hentzepeter begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie en studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Marteclasses volgde ze o.a. bij Margreet Honig, Cora Canne Meijer, Noel Barker, Mark Tucker, Carolyn Watkinson, Fred Jacobs, Rebecca Stewart, Howard Crook en Maarten Koningsberger. Momenteel wordt zij gecoacht door Ira Siff.

Als klassiek solist zong Hester onder meer in Haydn’s Schöpfung, het Requiem van Mozart en het Gloria van Poulenc. Met Concerto Rotterdam zong zij Le Miroir de Peine van Hendrik Andriessen, met het Amstelstrijkers Ensemble Les Illuminations van Britten en met het Ricciotti Ensemble toerde ze door de Benelux.

Verder ligt haar hart bij opera en muziektheater. Zo heeft Hester Hentzepeter in verschillende producties van Holland Opera gespeeld. Onder andere in Thomas van Jeff Hamburg, als Doekje in de Boevenkoning en als Emilia in de opera The Black & the Beautiful, een bewerking van Shakespeare’s Othello. Bij het VocaalLAB werkte zij mee aan de muziektheatervoorstelling Halfgeleiders van Bruno Nelissen. Verder vertolkte ze de rol van Zerlina in Mozarts Don Giovanni, Belinda in de Dido and Aeneas van Purcell, Amor in de Orfeo ed Euridice van Gluck en Gianetta in L’Elisir d’Amore van Donizetti.

Recent zong Hester de Rückertlieder van Mahler, de Vier Letzte Lieder van Strauss en de 4e Symphonie van Mahler met Symfonieorkest Neon in Rome.

Hester maakt deel uit van ArteMisses, met de mezzosopraan en fluitiste Karen Langendonk en de pianiste Arwen Christiaanse. Dit trio laat de Parels uit de Duetmuziek horen. Met hun verrassende, veelzijdige en theatrale programma nemen zij je mee op reis met de mooiste melodieën uit West-Europa!

Tevens is Hester verbonden aan het MuziekPakhuis, heeft ze haar eigen zangpraktijk en dirigeert zij het Pakhuis Kinderkoor. Zij was enige jaren docent bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze verzorgt eveneens zangworkshops en geeft stemcoaching aan koren. 

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. 9-01-2019 Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. 21-12-2018 Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws