• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Hester Hentzepeter

Over Hester Hentzepeter

Zangles klassiek & Kinderkoor

Zingen is iets heel persoonlijks. Ieder mens is uniek, met een eigen karakter en een eigen klank. Hester vindt het belangrijk dat je je veilig voelt om te experimenteren met je eigen natuurlijke stem. Je zult jezelf verbazen over je mogelijkheden, maar soms ook lachen om dingen die niet meteen lukken. In de lesen van Hester werk je aan zang- en ademtechniek, muzikaliteit, tekstbehandeling en dramaoefeningen. Zo zing je met plezier en vertrouwen een lied of aria.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Hester Hentzepeter

 • Zangles Hester Hentzepeter

  Houd je van zingen, maar klinkt het niet altijd zoals je wilt? In mijn lessen staat de zoektocht naar jouw natuurlijke stemgeluid centraal. Je zingt prachtige klassieke liederen en aria’…

  Houd je van zingen, maar klinkt het niet altijd zoals je wilt? In mijn lessen staat de zoektocht naar jouw natuurlijke stemgeluid centraal. Je zingt prachtige klassieke liederen en aria’s en gaat daarin op zoek naar een vrije toon. Zo kun je genieten van de muziek en je eigen stem. We werken ook aan je uitstraling. Hierdoor klinkt je aria of lied niet alleen mooi, maar raakt een ander ook echt. Plezier in zingen staat voorop! Je kunt individueel les krijgen of met maximaal 3 anderen. Wekelijks of iedere 2 weken.

 • Kinderkoren o.l.v. Hester Hentzepeter

  We zingen vrolijke, spannende en leuke liedjes uit alle delen van de wereld. Van Annie M.G. Schmidt tot Afrikaans, van oud-hollandse canons tot Walt-Disney musical. Je leert je stem …

  We zingen vrolijke, spannende en leuke liedjes uit alle delen van de wereld. Van Annie M.G. Schmidt tot Afrikaans, van oud-hollandse canons tot Walt-Disney musical. Je leert je stem goed te gebruiken en maakt kennis met noten lezen. Tweemaal per jaar geven we een echt concert waar iedereen mag komen kijken!
  Daarna is er een goed zingende tienergroep (hopelijk 5 tieners tussen 12 en 15 en natuurlijk graag groei...) met licht klassiek repertoire en wereldmuziek en uitstapjes naar meerstemmig pop en jazz. Die groep is van 17.00 tot 18.00.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 26,00     € 17,50 € 10,00
13 - 21 jaar € 26,00 € 39,00   € 17,50 € 10,00
21 jaar >   € 43,00 € 55,00    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Hester Hentzepeter, sopraan

De lyrische sopraan Hester Hentzepeter begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie en studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Marteclasses volgde ze o.a. bij Margreet Honig, Cora Canne Meijer, Noel Barker, Mark Tucker, Carolyn Watkinson, Fred Jacobs, Rebecca Stewart, Howard Crook en Maarten Koningsberger. Momenteel wordt zij gecoacht door Ira Siff.

Als klassiek solist zong Hester onder meer in Haydn’s Schöpfung, het Requiem van Mozart en het Gloria van Poulenc. Met Concerto Rotterdam zong zij Le Miroir de Peine van Hendrik Andriessen, met het Amstelstrijkers Ensemble Les Illuminations van Britten en met het Ricciotti Ensemble toerde ze door de Benelux.

Verder ligt haar hart bij opera en muziektheater. Zo heeft Hester Hentzepeter in verschillende producties van Holland Opera gespeeld. Onder andere in Thomas van Jeff Hamburg, als Doekje in de Boevenkoning en als Emilia in de opera The Black & the Beautiful, een bewerking van Shakespeare’s Othello. Bij het VocaalLAB werkte zij mee aan de muziektheatervoorstelling Halfgeleiders van Bruno Nelissen. Verder vertolkte ze de rol van Zerlina in Mozarts Don Giovanni, Belinda in de Dido and Aeneas van Purcell, Amor in de Orfeo ed Euridice van Gluck en Gianetta in L’Elisir d’Amore van Donizetti.

Recent zong Hester de Rückertlieder van Mahler, de Vier Letzte Lieder van Strauss en de 4e Symphonie van Mahler met Symfonieorkest Neon in Rome.

Hester maakt deel uit van ArteMisses, met de mezzosopraan en fluitiste Karen Langendonk en de pianiste Arwen Christiaanse. Dit trio laat de Parels uit de Duetmuziek horen. Met hun verrassende, veelzijdige en theatrale programma nemen zij je mee op reis met de mooiste melodieën uit West-Europa!

Tevens is Hester verbonden aan het MuziekPakhuis, heeft ze haar eigen zangpraktijk en dirigeert zij het Pakhuis Kinderkoor. Zij was enige jaren docent bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze verzorgt eveneens zangworkshops en geeft stemcoaching aan koren.