• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Heleen Karsdorp

Over Heleen Karsdorp

Zang

Heleen geeft op enthousiaste en deskundige wijze individuele zangles. Daarbij zet ze jou met je mogelijkheden en voorkeuren centraal. Heleen coacht meer dan dat zij doceert. Daarbij put zij uit een enorme ervaring aan methoden en invalshoeken en reikt zij je concrete tips en technieken aan. Zangtechnisch kan Heleen je veel leren!

Heleen is steeds meer gaan inzien hoe zingen en persoonlijkheid met elkaar samenhangen. Haar missie en doel is zangers (m/v) verder te helpen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke geluid: vrij in expressie, met plezier en bezieling zingen met de juiste lading van het moment! Dit is altijd interessant om naar te luisteren, omdat het eerlijk en echt is.

“Op zoek naar je eigen vrije geluid!”

Als dirigent/muzikaal leider/arrangeur leidt Heleen diverse vocal groups die in het Muziekpakhuis repeteren en meerdere concerten per jaar geven op verschillende locaties.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Heleen Karsdorp

 • Luna o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update per aanvang september 2022:
  Er is plek voor 1 alt en 1 (mezzo) sopraan!

  Luna is een gevorderde vocal group bestaande uit 5 dames. Ze zingen sinds circa 4 jaar met elkaar en hebben …

  Update per aanvang september 2022:
  Er is plek voor 1 alt en 1 (mezzo) sopraan!

  Luna is een gevorderde vocal group bestaande uit 5 dames. Ze zingen sinds circa 4 jaar met elkaar en hebben een subtiel repertoire van Nederlandse indie pop, Engelse singer- songwriters en soms een vleugje wereldmuziek met een Zweeds/Scandinavische touch.

  Heb je ruime ervaring in meerstemmig zingen en ben je gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com

 • Zangles Heleen Karsdorp

  Leerlingen zijn heel verschillend. In hun opvattingen, wensen, muzikaliteit, stemvaardigheid. Daarom is een individuele zangles altijd maatwerk. Jouw doel is van bepalend belang: wat wil jij, lekker zingend ontspannen of …

  Leerlingen zijn heel verschillend. In hun opvattingen, wensen, muzikaliteit, stemvaardigheid. Daarom is een individuele zangles altijd maatwerk. Jouw doel is van bepalend belang: wat wil jij, lekker zingend ontspannen of heb je grote ambities? Hoeveel ben je bereid er zelf in te stoppen? Plezier is ook belangrijk! Ik verdiep me in jouw capaciteiten, mogelijkheden en wensen.
  Ik geef 's middags en begin avond op de maandag en donderdag individueel les. Er is nog plek op beide dagen, meld je aan voor een frisse start in september 2022!
  heleenkarsdorp@gmail.com

 • Close harmonygroep Tough & Tender o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update: per aanvang september 2022 is er plek voor 1 tenor en 1 bas!

  Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die nu bestaat uit 6 personen, maar weer terug naar …

  Update: per aanvang september 2022 is er plek voor 1 tenor en 1 bas!

  Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die nu bestaat uit 6 personen, maar weer terug naar een dubbelkwartet bezetting willen satb.
  Ze repeteren op de tweewekelijkse donderdagavond van 19.30-21.30 uur.

  Heb je ruime ervaring in meerstemmig zingen en ben je gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com
 • From Scratch o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update per aanvang september 2022: er is plek voor 3 dames stemmen!

  Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.30-21.00 uur. Stijl: pop en soul, leeftijd tussen circa 30-55 …

  Update per aanvang september 2022: er is plek voor 3 dames stemmen!

  Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.30-21.00 uur. Stijl: pop en soul, leeftijd tussen circa 30-55 jaar.

  Heb je interesse en ervaring in meerstemmig zingen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 28,50 € 43,00      
13 - 21 jaar € 28,50 € 43,00      
21 jaar > € 32,00 € 48,00 € 64,00 € 29,00 € 22,00

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Heleen Karsdorp studeerde af aan het Hilversums Conservatorium (1989). Als professioneel zangeres is ze al jarenlang actief op het gebied van pop, jazz en soul. Ze was jazz leadzangeres van the Amsterdam Big Band en bracht in eigen beheer als singer-songwriter eigen nummers uit op haar solo-cd ‘When the time is right’. Heleen heeft aan diverse interessante, landelijke vocale projecten meegewerkt, zoals the Jazzbox o.l.v. de Deense vocaljazz arrangeur/ dirigent Jesper Holm (2015/ 2016) en het gospelproject Into the light o.l.v. dirigent/arrangeur Merel Martens (2014/ 2015).

Sinds 1989 geeft Heleen in het Muziekpakhuis individuele zangles. Hierbij is ze steeds meer gaan inzien hoe zingen en persoonlijkheid met elkaar samenhangen. Haar missie en doel is zangers (m/v) verder te helpen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke geluid: vrij in expressie, met plezier en bezieling zingen met de juiste lading van het moment! Dit is altijd interessant om naar te luisteren, omdat het eerlijk en echt is.

Als dirigent/artistiek leider/vocaal arrangeur leidt Heleen sinds jaren diverse vocal groups die hun repetities in het Muziekpakhuis houden. Deze zanggroepen treden allemaal meerdere malen per jaar op.

Heleen is als dirigent en vocal coach beschikbaar voor workshops aan koren en vocal groups. Thema's en aspecten die hier voorbij komen: blenden, grooven, jazztiming, presentatie, coaching solisten enz.

Ook verzorgt ze bedrijfstrainingen en workshops waar zang als interventiemiddel en/of ‘energizer’ wordt ingezet. Goed voor de teamspirit en samenwerking of gewoon voor de fun!

www.heleenkarsdorp.nl