• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Heleen Karsdorp

Over Heleen Karsdorp

Zang

Heleen geeft op enthousiaste en deskundige wijze individuele zangles. Daarbij zet ze jou met je mogelijkheden en voorkeuren centraal. Heleen coacht meer dan dat zij doceert. Daarbij put zij uit een enorme ervaring aan methoden en invalshoeken en reikt zij je concrete tips en technieken aan. Zangtechnisch kan Heleen je veel leren!

Heleen is steeds meer gaan inzien hoe zingen en persoonlijkheid met elkaar samenhangen. Haar missie en doel is zangers (m/v) verder te helpen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke geluid: vrij in expressie, met plezier en bezieling zingen met de juiste lading van het moment! Dit is altijd interessant om naar te luisteren, omdat het eerlijk en echt is.

“Op zoek naar je eigen vrije geluid!”

Als dirigent/muzikaal leider/arrangeur leidt Heleen diverse vocal groups die in het Muziekpakhuis repeteren en meerdere concerten per jaar geven op verschillende locaties.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Heleen Karsdorp

 • Luna o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update per juni 2021: Er is plek voor 1 sopraan en 1 mezzo sopraan! Meld je aan voor aanvang eind augustus!

  Luna is een gevorderde vocal group bestaande uit 6 dames. Ze zingen sinds …

  Update per juni 2021: Er is plek voor 1 sopraan en 1 mezzo sopraan! Meld je aan voor aanvang eind augustus!

  Luna is een gevorderde vocal group bestaande uit 6 dames. Ze zingen sinds circa 4 jaar met elkaar en hebben een subtiel repertoire van singer- songwriter stukken, kleinkunst en wereldmuziek met een Zweeds/Scandinavische touch.

  Heb je ruime ervaring in meerstemmig zingen en ben je gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com

 • Zangles Heleen Karsdorp

  Leerlingen zijn heel verschillend. In hun opvattingen, wensen, muzikaliteit, stemvaardigheid. Daarom is een individuele zangles altijd maatwerk. Jouw doel is van bepalend belang: wat wil jij, lekker zingend ontspannen of …

  Leerlingen zijn heel verschillend. In hun opvattingen, wensen, muzikaliteit, stemvaardigheid. Daarom is een individuele zangles altijd maatwerk. Jouw doel is van bepalend belang: wat wil jij, lekker zingend ontspannen of heb je grote ambities? Hoeveel ben je bereid er zelf in te stoppen? Plezier is ook belangrijk! Ik verdiep me in jouw capaciteiten, mogelijkheden en wensen.

  Ik geef 's middags en begin avond op de maandag en donderdag individueel les. Heb nog plek op beide dagen, meld je aan voor het nieuwe seizoen vanaf 23 augustus!

 • Close harmonygroep Tough & Tender o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update per juni 2021:
  Er is nu plek voor 1 alt, 1 tenor en 1 bas! Meld je aan voor aanvang eind augustus!

  Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die …

  Update per juni 2021:
  Er is nu plek voor 1 alt, 1 tenor en 1 bas! Meld je aan voor aanvang eind augustus!

  Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die nu bestaat uit 5 personen, maar weer terug naar een dubbelkwartet bezetting willen satb.
  Ze repeteren op de tweewekelijkse donderdagavond van 19.30-21.30 uur.

  Heb je ruime ervaring in meerstemmig zingen en ben je gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com
 • Vocapella o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update per juni 2021:
  Vocapella is op zoek naar nieuwe stemmen, alle stemgroepen m/v!

  Vocapella is een vocal group die grotendeels driestemmige pop/jazz zingt, deels a capella. De repetities …

  Update per juni 2021:
  Vocapella is op zoek naar nieuwe stemmen, alle stemgroepen m/v!

  Vocapella is een vocal group die grotendeels driestemmige pop/jazz zingt, deels a capella. De repetities zijn op de tweewekelijkse donderdagavond, van 19.15-20.45 uur.
  Ze treden meerdere malen per jaar op.

  Heb je (liefst) meerstemmige zangervaring en ben je gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com

 • From Scratch o.l.v. Heleen Karsdorp

  Update per juni 2021:

  Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.45-21.15 uur. Stijl: poppy en jazzy, leeftijd tussen circa 30-55 jaar. Ze zijn sinds zomer 2019 in deze …

  Update per juni 2021:

  Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.45-21.15 uur. Stijl: poppy en jazzy, leeftijd tussen circa 30-55 jaar. Ze zijn sinds zomer 2019 in deze bezetting en werken aan nieuw repertoire.

  Er is momenteel geen instroom voor deze vocal group.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 28,00 € 42,00      
13 - 21 jaar € 28,00 € 42,00      
21 jaar > € 31,50 € 47,00 € 63,00 € 28,00 € 21,00

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Heleen Karsdorp studeerde af aan het Hilversums Conservatorium (1989). Als professioneel zangeres is ze al jarenlang actief op het gebied van pop, jazz en soul. Ze is jazz leadzangeres van the Amsterdam Big Band en bracht in eigen beheer als singer-songwriter eigen nummers uit op haar solo-cd ‘When the time is right’. Heleen heeft aan diverse interessante, landelijke vocale projecten meegewerkt, zoals the Jazzbox o.l.v. de Deense vocaljazz arrangeur/ dirigent Jesper Holm (2015/ 2016) en het gospelproject Into the light o.l.v. dirigent/arrangeur Merel Martens (2014/ 2015).

Sinds 1989 geeft Heleen in het Muziekpakhuis individuele zangles. Hierbij is ze steeds meer gaan inzien hoe zingen en persoonlijkheid met elkaar samenhangen. Haar missie en doel is zangers (m/v) verder te helpen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke geluid: vrij in expressie, met plezier en bezieling zingen met de juiste lading van het moment! Dit is altijd interessant om naar te luisteren, omdat het eerlijk en echt is.

Als dirigent/artistiek leider/vocaal arrangeur leidt Heleen sinds jaren diverse vocal groups die hun repetities in het Muziekpakhuis houden. Deze zanggroepen treden allemaal meerdere malen per jaar op.

Heleen is als dirigent en vocal coach beschikbaar voor workshops aan koren en vocal groups. Thema's en aspecten die hier voorbij komen: blenden, grooven, jazztiming, presentatie, coaching solisten enz.

Ook verzorgt ze bedrijfstrainingen en workshops waar zang als interventiemiddel en/of ‘energizer’ wordt ingezet. Goed voor de teamspirit en samenwerking of gewoon voor de fun!

www.heleenkarsdorp.nl