Heleen Karsdorp

Zang

Ik geef individuele zangles op maat. Jij geeft aan wat je wilt leren en ik geef advies. Meestal speelt dat rond twee thema’s: techniek en interpretatie. Zangtechnisch kan ik je veel leren, vanuit diverse methoden en invalshoeken. Werken aan zeggingskracht is persoonlijker; waar gaat het lied over, wat maakt het voor jou bijzonder, hoe breng je het over? Het inspireert mij mensen hierin te coachen en begeleiden. Op zoek naar je eigen vrije geluid!

Als dirigent/muzikaal leider/arrangeur leidt Heleen diverse vocal groups die in het Muziekpakhuis repeteren en meerdere concerten per jaar geven op verschillende locaties.

Lessen door deze docent

Rogue o.l.v. Heleen Karsdorp

Rogue is een dameskwintet met een ambitieuze instelling dat pop, jazz & close harmony repertoire zingt.
Rogue repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 20.45-22.00 uur.

Momenteel is er geen nieuwe instroom voor deze groep.

Zangles individueel pop & jazz Heleen Karsdorp

Leerlingen zijn heel verschillend. In hun opvattingen, wensen, muzikaliteit, stemvaardigheid. Daarom is een individuele zangles altijd maatwerk. Jouw doel is van bepalend belang: wat wil jij, lekker zingend ontspannen of heb je grote ambities? Hoeveel ben je bereid er zelf in te stoppen? Plezier is ook belangrijk! Ik verdiep me in jouw capaciteiten, mogelijkheden en wensen.

Ik geef in de regel 's middags (maandag en donderdag), bij uitzondering 's avonds les. Heb momenteel nog een paar open roosterplekken op diverse tijden.


From Scratch o.l.v. Heleen Karsdorp

Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.45-21.15 uur. Stijl: poppy en jazzy, leeftijd tussen circa 30-55 jaar. Ze zijn sinds een half jaartje bezig en werken aan nieuw repertoire.

Er is momenteel geen nieuwe instroom meer voor deze vocal group.

Vocal groups o.l.v. Heleen Karsdorp

Kun je al aardig zingen en wil je dit op niveau graag samen met anderen doen? Heleen leidt jullie vocal group als dirigent/muzikaal leider/arrangeur en coacht jullie bij solozang.
Het doel is met plezier een zo professioneel mogelijk geluid te smeden. In de repetities wordt repertoire opgebouwd en inhoudelijk gezien komen hierbij belangrijke aspecten aan bod zoals dynamiek, ritmisch grooven als groep, het verhogen van je focus, blending, presentatie en persoonlijke stemontwikkeling.

Vocapella o.l.v. Heleen Karsdorp

Vocapella is een vocal group die grotendeels pop/jazz zingt, ook a capella. De repetities zijn op de wekelijkse dinsdagavond van 19.45-21.30 uur.
Ze treden meerdere malen per jaar op, de groep heeft een groeicapaciteit van max 18 personen.

Momenteel is er veel plek voor alle stemsoorten, dus neem je kans waar en meld je gauw aan!

Heb je meerstemmige zangervaring en ben je echt gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op voor een stemtest vooraf en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com


Birds on a mission o.l.v. Heleen Karsdorp

Deze vocal group (voorheen Jordainetts) bouwt in een kleinere bezetting dan voorheen een nieuw repertoire op met poppy nummers in eigen bewerkingen van Heleen. Meerstemmige zang en solozang worden met elkaar afgewisseld.
Er is momenteel geen instroom voor deze zanggroep.

Close harmonygroep Tough & Tender o.l.v. Heleen Karsdorp

Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die bestaat uit 8 personen: een dubbelkwartet satb.
T & T is inmiddels compleet, er is geen instroom meer mogelijk bij deze groep.

Over Heleen Karsdorp

Heleen Karsdorp studeerde af aan het Hilversums Conservatorium (1989). Als professioneel zangeres is ze al jarenlang actief op het gebied van pop, jazz en soul. Ze is jazz leadzangeres van the Amsterdam Big Band en bracht in eigen beheer als singer-songwriter eigen nummers uit op haar solo-cd ‘When the time is right’. Heleen heeft aan diverse interessante, landelijke vocale projecten meegewerkt, zoals the Jazzbox o.l.v. de Deense vocaljazz arrangeur/ dirigent Jesper Holm (2015/ 2016) en het gospelproject Into the light o.l.v. dirigent/arrangeur Merel Martens (2014/ 2015).

Sinds 1989 geeft Heleen in het Muziekpakhuis individuele zangles. Hierbij is ze steeds meer gaan inzien hoe zingen en persoonlijkheid met elkaar samenhangen. Haar missie en doel is zangers (m/v) verder te helpen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke geluid: vrij in expressie, met plezier en bezieling zingen met de juiste lading van het moment! Dit is altijd interessant om naar te luisteren, omdat het eerlijk en echt is.

Als dirigent/artistiek leider/vocaal arrangeur leidt Heleen sinds jaren diverse vocal groups die hun repetities in het Muziekpakhuis houden. Deze zanggroepen treden allemaal meerdere malen per jaar op.

Heleen is als dirigent en vocal coach beschikbaar voor workshops aan koren en vocal groups. Thema's en aspecten die hier voorbij komen: blenden, grooven, jazztiming, presentatie, coaching solisten enz.

Ook verzorgt ze bedrijfstrainingen en workshops waar zang als interventiemiddel en/of ‘energizer’ wordt ingezet. Goed voor de teamspirit en samenwerking of gewoon voor de fun!

www.heleenkarsdorp.nl

Gerelateerd nieuws

 1. Open Dag & Repair Café zaterdag 18 mei

  ​OPEN DAG en REPAIR CAFÉ · Altijd al willen weten hoe je je gitaar…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 5. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws