Heleen Karsdorp

Zang

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook Online individuele lessen via Zoom!

Update per 29 juni 2020: vanaf augustus start ik weer met live zanglessen op het Muziekpakhuis.

Ik geef individuele zangles op maat. Jij geeft aan wat je wilt leren en ik geef advies. Meestal speelt dat rond twee thema’s: techniek en interpretatie. Zangtechnisch kan ik je veel leren, vanuit diverse methoden en invalshoeken. Werken aan zeggingskracht is persoonlijker; waar gaat het lied over, wat maakt het voor jou bijzonder, hoe breng je het over? Het inspireert mij mensen hierin te coachen en begeleiden. Op zoek naar je eigen vrije geluid!

Als dirigent/muzikaal leider/arrangeur leidt Heleen diverse vocal groups die in het Muziekpakhuis repeteren en meerdere concerten per jaar geven op verschillende locaties.
Met mijn vocal groups heb ik online contact via Zoom gehad vanaf maart t/m juni! Vanaf augustus hoop ik weer live te beginnen met repetities.

Lessen door deze docent

Zangles individueel pop & jazz Heleen Karsdorp

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook Online individuele lessen via Zoom!

Leerlingen zijn heel verschillend. In hun opvattingen, wensen, muzikaliteit, stemvaardigheid. Daarom is een individuele zangles altijd maatwerk. Jouw doel is van bepalend belang: wat wil jij, lekker zingend ontspannen of heb je grote ambities? Hoeveel ben je bereid er zelf in te stoppen? Plezier is ook belangrijk! Ik verdiep me in jouw capaciteiten, mogelijkheden en wensen.

Ik geef in de regel 's middags op maandag en donderdag les. Heb momenteel nog een paar open roosterplekken op diverse tijden.


From Scratch o.l.v. Heleen Karsdorp

Update per 7 juli 2020:
De bedoeling is om per 17 augustus weer live van start te gaan. De afgelopen maanden hebben we per Zoom online gerepeteerd.

Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.45-21.15 uur. Stijl: poppy en jazzy, leeftijd tussen circa 30-55 jaar. Ze zijn sinds zomer 2019 in een vernieuwde bezetting en werken aan nieuw repertoire.

Er is momenteel geen instroom voor deze vocal group.

Luna o.l.v. Heleen Karsdorp

Update per 7 juli 2020:
De bedoeling is om per 24 augustus weer live van start te gaan. De afgelopen maanden hebben we per Zoom online gerepeteerd.

Luna is een gevorderde vocal group die naar een bezetting van 8 dames streeft. Ze zingen sinds circa 4 jaar met elkaar en hebben een subtiel repertoire van singer- songwriter stukken, Nederlandse kleinkunst en wereldmuziek met een Zweeds/Scandinavische touch.

Er is momenteel weer plek voor 2 dames voor deze groep! Neem contact op met Heleen voor een stemtest en proefdraaisessie: heleenkarsdorp@gmail.com.

Vocapella o.l.v. Heleen Karsdorp

Update per 7 juli 2020:
De bedoeling is om per 27 augustus weer live van start te gaan. De afgelopen maanden hebben we per Zoom online gerepeteerd.

Vocapella is een vocal group die pop/jazz zingt, deels a capella. De repetities zijn op de tweewekelijkse donderdagavond, van 19.15-20.45 uur.
Ze treden meerdere malen per jaar op.

Momenteel is er nog plek voor een hoge mannenstem (tenor/ bariton) en voor 1 sopraa en 1 alt.

Neem bij interesse contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com

Close harmonygroep Tough & Tender o.l.v. Heleen Karsdorp

Update per 7 juli 2020:
De bedoeling is om per 20 augustus weer live van start te gaan. De afgelopen maanden hebben we per Zoom online gerepeteerd.

Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die bestaat uit 8 personen: een dubbelkwartet satb.
Ze repeteren op de tweewekelijkse donderdagavond van 19.30-21.30 uur.
T & T is inmiddels compleet, er is geen instroom meer mogelijk bij deze groep.

Over Heleen Karsdorp

Heleen Karsdorp studeerde af aan het Hilversums Conservatorium (1989). Als professioneel zangeres is ze al jarenlang actief op het gebied van pop, jazz en soul. Ze is jazz leadzangeres van the Amsterdam Big Band en bracht in eigen beheer als singer-songwriter eigen nummers uit op haar solo-cd ‘When the time is right’. Heleen heeft aan diverse interessante, landelijke vocale projecten meegewerkt, zoals the Jazzbox o.l.v. de Deense vocaljazz arrangeur/ dirigent Jesper Holm (2015/ 2016) en het gospelproject Into the light o.l.v. dirigent/arrangeur Merel Martens (2014/ 2015).

Sinds 1989 geeft Heleen in het Muziekpakhuis individuele zangles. Hierbij is ze steeds meer gaan inzien hoe zingen en persoonlijkheid met elkaar samenhangen. Haar missie en doel is zangers (m/v) verder te helpen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke geluid: vrij in expressie, met plezier en bezieling zingen met de juiste lading van het moment! Dit is altijd interessant om naar te luisteren, omdat het eerlijk en echt is.

Als dirigent/artistiek leider/vocaal arrangeur leidt Heleen sinds jaren diverse vocal groups die hun repetities in het Muziekpakhuis houden. Deze zanggroepen treden allemaal meerdere malen per jaar op.

Heleen is als dirigent en vocal coach beschikbaar voor workshops aan koren en vocal groups. Thema's en aspecten die hier voorbij komen: blenden, grooven, jazztiming, presentatie, coaching solisten enz.

Ook verzorgt ze bedrijfstrainingen en workshops waar zang als interventiemiddel en/of ‘energizer’ wordt ingezet. Goed voor de teamspirit en samenwerking of gewoon voor de fun!

www.heleenkarsdorp.nl

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws