Frank Paavo

Workshop Klank & Sound

Jazz meets Classic- workshop Klank & Sound

Lessen door deze docent

Over Frank Paavo

​Saxofonist/componist Frank Paavo (1958, Finland) groeide op in Groningen. Hij volgde vanaf zijn achtste jaar klassiek piano- en blokfluitles, altsaxofoon vanaf zijn zeventiende.

In 1982 verhuisde hij naar Amsterdam en speelde bij jazzorkest ‘De Boventoon’ van Herman de Wit. Daarnaast deed hij optredens met diverse musici en muziekgezelschappen, onder andere met popmuzikant Wally Tax (hij speelde de zeer smaakvolle solo op het stuk ‘Springtime in Amsterdam’) en de Surinaamse band Karisma (nummer 1-hit in Suriname met Kowroe P’Tata). Daarna volgden tournees door Duitsland, Spanje, Frankrijk, Denemarken en België.

Frank Paavo, de Jazzpainter van Amsterdam, treedt op met zijn Frank Paavo-kwintet, vaak met gasttrompettisten zoals Loet van der Lee en Kurt Weiss.

Daarnaast maakt hij deel uit van het jazzkwartet The New York Second van componist en pianist Harald Walkate. Met NY2 nam hij de cd Bay of Poets op, en ze traden op op het Goois Jazz Festival 2017 en 2018, en op ZeelandJazz 2017 en 2018, samen met saxofonist Jasper van Damme en met trompettist Teus Nobel.

Frank Paavo:

https://paavomusic.com/

Floor Wittink:

http://www.floorwittink.nl


Gerelateerde agenda

  1. 29 juni - Muziekpakhuis Zomerfestival "Picknick" 2019

    ​Zomerfestival PICKNICK Muziekpakhuis 2019 i.s.m. café Toussaint · Muziek…
    Lees meer


Bekijk de hele agenda