Frank Paavo

Workshop Klank & Sound

Jazz meets Classic- workshop Klank & Sound

Lessen door deze docent

saxofoonworkshop Klank & Sound

Jazz meets Classic – workshop Klank & Sound

Op zaterdag 25 mei organiseert Saxofoonschool Amsterdam een workshop ‘Klank & Sound’, in samenwerking met het Muziekpakhuis. We gaan samen spelen en ontdekken, en zo werken aan hoe je klank muzikaal in kunt zetten.

De workshop wordt gegeven door Frank Paavo & Floor Wittink. Frank is oprichter van Saxofoonschool Amsterdam en jazzmusicus en Floor is uitvoerend klassiek saxofoniste.

Praktische gegevens
- locatie: Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam
- datum: zaterdag 25 mei
- tijd: van 13:00 tot 16:00 uur (inclusief pauze)
- maximaal aantal deelnemers: 15
- prijs: € 50,-
- aanmelding/ inschrijving

Wat gaan we doen?
In deze workshop gaan we nader in op hoe je je klank muzikaal kunt inzetten. Dit passen we direct toe door gezamenlijk een bekende saxofoonsolo in te studeren. Aan bod komen intonatie, kleuren en het maken van effecten zoals bending, vibrato en scheuren: alles om je te leren praten met je sax!

Voor jou?
Je kunt deze technieken op meerdere niveaus toepassen, dus zowel na een paar jaar les als op gevorderd niveau.

Voor meer beginnende spelers geeft het bewustzijn van wat je eigenlijk doet met embouchure en keel. Van daaruit kun je je klank gaan ontwikkelen.

Gevorderden krijgen veel meer tools om kleuren te maken en op verschillende manieren te articuleren. Bovendien zijn effecten - hoe je deze maakt en hoe je ze kunt oefenen - lang niet bij alle saxofonisten bekend.

Je krijgt verschillende oefeningen mee, zodat je je na de workshop verder kunt ontwikkelen.

Over Frank Paavo

​Saxofonist/componist Frank Paavo (1958, Finland) groeide op in Groningen. Hij volgde vanaf zijn achtste jaar klassiek piano- en blokfluitles, altsaxofoon vanaf zijn zeventiende.

In 1982 verhuisde hij naar Amsterdam en speelde bij jazzorkest ‘De Boventoon’ van Herman de Wit. Daarnaast deed hij optredens met diverse musici en muziekgezelschappen, onder andere met popmuzikant Wally Tax (hij speelde de zeer smaakvolle solo op het stuk ‘Springtime in Amsterdam’) en de Surinaamse band Karisma (nummer 1-hit in Suriname met Kowroe P’Tata). Daarna volgden tournees door Duitsland, Spanje, Frankrijk, Denemarken en België.

Frank Paavo, de Jazzpainter van Amsterdam, treedt op met zijn Frank Paavo-kwintet, vaak met gasttrompettisten zoals Loet van der Lee en Kurt Weiss.

Daarnaast maakt hij deel uit van het jazzkwartet The New York Second van componist en pianist Harald Walkate. Met NY2 nam hij de cd Bay of Poets op, en ze traden op op het Goois Jazz Festival 2017 en 2018, en op ZeelandJazz 2017 en 2018, samen met saxofonist Jasper van Damme en met trompettist Teus Nobel.

Frank Paavo:

https://paavomusic.com/

Floor Wittink:

http://www.floorwittink.nl