Egobudike (Ego) Emechete

Afrikaanse percussie

Op een speelse manier komen ritmes tot leven door gebruik te maken van 'ritme-taal'. De wereld van percussie en trommels is rijk, groot en breed: djembé, doundoun, kalebassen, koeienbellen, balafoon en schudinstrumenten.

Lessen door deze docent

Afrikaans Percussie Ensemble

Percussie maakt het mogelijk om mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden te boeien en laten groeien in muziek. Op een speelse manier komen ritmes tot leven door gebruik te maken van 'ritme-taal'. De wereld van percussie en trommels is rijk, groot en breed: djembé, doundoun, kalebassen, koeienbellen, balafoon en schudinstrumenten.

Afrikaans Percussie Ensemble

Percussie maakt het mogelijk om kinderen met verschillende achtergronden en vaardigheden te boeien en laten groeien in muziek. Percussie is een belangrijke aanvulling op de reguliere lessen. Zingen, klappen en trommelen dragen bij aan de motoriek van het kind. Ook komen de kinderen meer in beweging door actief te oefenen. Op een speelse manier komen ritmes tot leven door gebruik te maken van 'ritme-taal'. De wereld van percussie en trommels is rijk, groot en breed: djembé, doundoun, kalebassen, koeienbellen, balafoon en schudinstrumenten.

Over Egobudike (Ego) Emechete

Egobudike Victor Emechete werd in 1963 geboren in Lagos, Nigeria. AL vanaf jonge leeftijd zat het trommelen in zijn bloed. Op zelfgemaakte trommels trad hij op met zijn vrienden in nabijgelegen dorpen. In 1987 kwam Ego naar Nederland. Hij spreekt uitstekend Nederlands en weet groepen van alle leeftijden te boeien. Ego is een veelzijdig muzikant. Hij bespeelt onder andere de instrumenten: conga, bongo, djembé, basdrum, talking drum, bata, balafoon, en allerlei schudinstrumenten.

Ego volgde de opleiding Deskundigheidsbevordering Wereldmuziekdocent aan het Conservatorium te Rotterdam en hij studeerde Muziek aan de Basis van Codarts, gericht op primair onderwijs. Met name deze laatste opleiding geeft veel handvaten om muziek op basisscholen in te zetten.

Muziek is zijn passie. Het draagt bij aan levensvreugde, heeft een grote toegevoegde waarde bij concentratieproblemen en bij onderling samenwerken. Direct en indirect draagt muziek dus bij aan het welbevinden van mensen van alle leeftijden.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws