Babette Jane de Haan

Kinderworkshops

Ik geef workshops aan kinderen tot en met 6 jaar. Plezier in het maken van muziek is voor mij het belangrijkste. Daarom ligt de nadruk in mijn les op samenspel, luisteren en improvisatie. Dit stimuleert bij kinderen naast de muzikaliteit ook de motorische en verbale ontwikkeling.

Tussen december 2018 en maart 2019 geeft Jeroen Bijl de lessen Peuters maken Muziek op de woensdagochtend.
Jeroen Bijl (1994) volgde de Opleiding Docent Muziek aan het conservatorium van Amsterdam, met als hoofdvak gitaar. Hier specialiseerde hij zich in het primair onderwijs en is op verschillende basisscholen in Amsterdam te vinden als muziekdocent. Naast zijn werk in Amsterdam is hij ook te vinden in zijn geboortedorp Hillegom, waar hij gitaarles geeft en zeer betrokken is bij orkest de Hillegomse Harmonie Kapel. Hier is hij werkzaam als slagwerker, dirigent van het opleidingsorkest en bandleider van blaaskapel de Hillegomse HangKousen.

Lessen door deze docent

Peuters (1,5 - 4 jaar) maken Muziek met Pim de Ezel o.l.v. Babette Jane de Haan

Door spel en plezier ontdekken kinderen van 1,5 tot 4 jaar samen met een (groot)ouder de muzikale wereld. In de les gebruiken we oude en nieuwe liedjes die uitnodigen tot improvisatie en bewegingsspelletjes. Ook leren de kinderen spelen op percussie-instrumenten en maken ze kennis met instrumenten zoals de piano, gitaar en de saxofoon.

Proefles is op 12 december 2018 om 9.30 en de deelname kost 10 euro. Altijd even aanmelden i.v.m. de grote van de groep!
De cursus start op 19 december en kost €100. Deze cursus loopt tot maart 2019 en wordt gegeven door Jeroen Bijl.
De lessen vinden plaats op woensdagochtend om 9.30 en 10.30. Bij te weinig aanmeldingen is er slechts 1 les.


Samen muziek maken is leuk! En wist je dat muziek ook slim maakt? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jonge kinderen die veel zingen een grotere woordenschat ontwikkelen. Daarnaast wordt de sociale en motorische ontwikkeling gestimuleerd door samen te spelen op instrumenten.
Babette Jane en Jeroen Bijl zijn bekwame musici met jonge kinderen als specialiteit.

Over Babette Jane de Haan

Op 1 juni 2014 heeft Babette de cd 'Het Kwetterbos' uitgebracht. Een cd met liedjes voor kinderen tot en met 6 jaar waarbij ze dansen, zingen en springen! De liedjes zijn verwerkt in de muziekvoorstelling 'Een reis naar de oase'. Deze voorstelling is te zien op verschillende locaties in het land.

Op dit moment is Babette bezig met het opnemen van liedjes voor een vervolgcd. De liedjes zijn binnenkort te koop via iTunes. Mocht je op de hoogte willen worden gehouden van alle ontwikkelingen op het gebied van Babette en haar kindermuziek stuur dan een email naar babette@babettejane.com voor de nieuwsbrief die per kwartaal wordt verstuurd.

Babette speelt in het saxofoonkwartet 'Double Espresso'. Dit bijzondere kwartet bestaat uit twee alt- en twee baritonsaxen. Het kwartet speelt jazz uit de jaren '20 tot heden. Een groot deel is zelf gearrangeerd en gecomponeerd. Double Espresso heeft in 2012 haar tweede cd ‘Too’ uitgebracht. Beluister een aantal fragmenten op www.double-espresso.nl.

Op de bariton is Babette te beluisteren in de fantastisch leuke band The Spinshots. www.thespinshots.com

Babette Jane (1978) studeerde saxofoon bij Esmee Olthuis, Tineke Postma en aan het conservatorium van Alkmaar bij Fred Berkemeier, waar ze in 2005 afstudeerde. Zij speelde met diverse bands waaronder Mdungu, Wieke Garcia’s Verbintenis, de mime voorstelling “De Bloeiende Woestijn”, de theatershow van Ivo Niehe, Douzi, The Rai Experience, de Amstel Bigband en the Dinnershow 21 on Air.

Gerelateerd nieuws

 1. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 2. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 3. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 4. Muziekfeestje in het Muziekpakhuis?

  ​Have a "bravissimo" kind of birthday (klik op O) · Meer…
  Lees meer

 5. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 14 december - Kerstconcert Muziekpakhuis

  ​Kom naar het gezellige sfeervolle Muziekpakhuis kerstconcert in de Waalse…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda